Jos osaisin, niin säveltäisin oitis oodin insalata capreselle. (Ja lemon possetille toki myös, mutta ei nyt sen enempää jälkkäreistä, kun kerrankin olen innostunut päivittämään blogin salaattikategoriaa. :D) Kyseessähän on siis yksi italialaisen keittiön klassikoista, alkupala sieltä parhaasta päästä: tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta valmistettu salaatti. Helppoa mutta ah niin herkullista! Koska ruokalaji on yksinkertainen, kannattaa kauppareissulla oikeasti panostaa hyviin raaka-aineisiin ja nakata ostoskoriin vain kypsiä ja maukkaita tomaatteja, tuoretta basilikaa ja laadukasta oliiviöljyä. Mutta kun ainekset on onnistuneesti haalittu kasaan, ei muita haasteita enää olekaan edessä. Insalata capresen pyöräyttäminen on nääs helppoa kuin heinänteko - tai siis melkoisen paljon helpompaa kuin heinänteko, näin kaupunkilaistytön näkökulmasta katsottuna. ;)



Insalata caprese

tomaatteja
mozzarellaa
basilikanlehtiä
mustapippuria
(suolaa)
oliiviöljyä
tummaa balsamicoa

Viipaloi huuhdotut tomaatit ja mozzarella. Asettele tarjoiluvadille limittäin vuorotellen tomaattia, mozzarellaa ja basilikanlehtiä (tai kokoa aineksista valmiit annokset tornin muotoon, kuten kuvassa). Rouhaise salaatille mustapippuria ja mausta halutessasi myös ripauksella suolaa. Pirskota lopuksi päälle oliiviöljyä ja balsamicoa ja tarjoa heti.