Pullia vai muffineita? Hillolla vai mantelimassalla? Kas siinäpä muutama päivänpolttava kysymys. Useammassa blogissa on tänä vuonna pyöräytetty laskiaisherkuksi pullien sijasta muffareita, ja niin päätin minäkin tehdä. (Paatuneimmat sokerihiiret leipovat toki kumpiakin, mitäpä sitä turhaan kahdesta hyvästä vain toista valitsemaan... ; D) Käyttämäni resepti on Vaaleanpunaisen nonparellin käsialaa, kiitokset siis sinne! Tällä ohjeella muffineista tulee rakenteeltaan... hmm... no, semmoisia perusmuffareita, suht tiiviitä ja vähän ehkä arkisia. Itse tykkään enemmän astetta mehevämmistä, joten ensi kerralla taidan hieman muutella ohjetta. Idea laskiaismuffineista on minusta kumminkin aivan mahtava: toki ne perinteiset pullatkin maittavat vuodesta toiseen, mutta vaihtelu virkistää aina! : ) Kurkatkaahan muuten myös pullapohjaisen kakun reseptiä, sekin on vallan varteenotettava vaihtoehto laskiaisajan kahvipöytään.



Laskiaismuffinit (12 kpl):

125 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1½ dl maitoa

Täyte:

hilloa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita tasaiseksi. Täytä muffinipellin koloset paperisilla vuoilla ja jaa taikina niihin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Halkaise jäähtyneet muffinit ja täytä ne lempihillollasi (minä laitoin Den Gamle Fabrik -merkkistä vadelmahilloa) ja kermavaahdolla, kuin laskiaispullat konsanaan. : ) Hattujen päälle voit vielä ripsutella koristeeksi hieman tomusokeria. Sitten vain pulkkamäen kautta herkuttelemaan, muffarien kaveriksi kylmää maitoa tai kenties sittenkin mukillinen kuumaa kaakaota! : P

Liukasta laskiaista ja pitkiä pellavia! (Jospa vielä kourallinen sydänkoristerakeita vatia somistamaan, kun ei kerran ystävänpäiväksi tullut leivottua mitään... : )