
Laskiaismuffinit (12 kpl):
125 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1½ dl maitoa
Täyte:
hilloa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa, sekoita tasaiseksi. Täytä muffinipellin koloset paperisilla vuoilla ja jaa taikina niihin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Halkaise jäähtyneet muffinit ja täytä ne lempihillollasi (minä laitoin Den Gamle Fabrik -merkkistä vadelmahilloa) ja kermavaahdolla, kuin laskiaispullat konsanaan. : ) Hattujen päälle voit vielä ripsutella koristeeksi hieman tomusokeria. Sitten vain pulkkamäen kautta herkuttelemaan, muffarien kaveriksi kylmää maitoa tai kenties sittenkin mukillinen kuumaa kaakaota! : P
Liukasta laskiaista ja pitkiä pellavia! (Jospa vielä kourallinen sydänkoristerakeita vatia somistamaan, kun ei kerran ystävänpäiväksi tullut leivottua mitään... : )

Kommentit