Lupauduin taannoin tekemään kaakkua ystäväni 30-vuotiskekkereihin, joita vietettiin tänä viikonloppuna. Päätin jälleen turvautua kermaliköörin ja pehmeän mascarponejuuston ihanaiseen yhdistelmään ja pykäsin Baileys-kakkua, jonka teko-ohjeen löydät esimerkiksi täältä. Leikkasin herkun valmiiksi palasiksi ja koristelin leivokset kinuskikastikkeella ja ananaskirsikoilla.
Alkuperäisellä reseptillä kakusta tulee melko matala (vuoan koosta riippuen toki). Tällä kertaa halusin palasista hieman muhkeampia, joten käytin täytteeseen tavallista enemmän aineksia:
5 liivatelehteä
1,5 dl Baileys Crème Caramelia
2,5 dl Flora Vispiä
500 g mascarponea
2,5 dl tomusokeria
6 tl vaniljasokeria
Juuston maku puski omasta mielestäni nyt aavistuksen verran liikaa läpi, joten mascarponea voi halutessaan laittaa täytteeseen hieman vähemmän. Hyvin tekivät nämäkin leivokset silti kauppansa :-)
Kommentit