Hih, laitetaanpa nämä nyt tänne suolaiset leipomukset -kategoriaan, vaikka taikina tulikin tällä kertaa suoraan kaupan pakastealtaasta eikä Canelian omasta pikku kotileipomosta :-) Valmiita lehtitaikinalevyjä kannattaa aina pitää varuilta pakkasessa, sillä niistä valmistuu kätevästi nopea iltapala itselle tai kiva tarjottava yllätysvieraille.
Helpoista helpoimmat kinkkuneliöt teet näin:
Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetyn uunipellin päällä ja leikkaa sulaneet levyt kahteen osaan. Levitä kullekin taikinaneliölle esim. sinappia tai tuorejuustoa ja lado sen päälle haluamasi täytteet, viimeiseksi juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sopivasti sulanutta.
Ylemmän kuvan neliöihin laitoin:
- kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa
- keittokinkkua
- puolitettuja kirsikkatomaatteja
- emmental-mozzarellaraastetta
Alemmat neliöt ovat à la Hawaii:
- sinappia
- keittokinkkua
- aurajuustomurua
- puolikas ananasrengas
- emmental-mozzarellaraastetta
Kommentit