Hih, laitetaanpa nämä nyt tänne suolaiset leipomukset -kategoriaan, vaikka taikina tulikin tällä kertaa suoraan kaupan pakastealtaasta eikä Canelian omasta pikku kotileipomosta :-) Valmiita lehtitaikinalevyjä kannattaa aina pitää varuilta pakkasessa, sillä niistä valmistuu kätevästi nopea iltapala itselle tai kiva tarjottava yllätysvieraille.

1284589.jpg

1284590.jpg

Helpoista helpoimmat kinkkuneliöt teet näin:

Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetyn uunipellin päällä ja leikkaa sulaneet levyt kahteen osaan. Levitä kullekin taikinaneliölle esim. sinappia tai tuorejuustoa ja lado sen päälle haluamasi täytteet, viimeiseksi juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sopivasti sulanutta.

Ylemmän kuvan neliöihin laitoin:

  • kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa
  • keittokinkkua
  • puolitettuja kirsikkatomaatteja
  • emmental-mozzarellaraastetta

Alemmat neliöt ovat à la Hawaii:

  • sinappia
  • keittokinkkua
  • aurajuustomurua
  • puolikas ananasrengas
  • emmental-mozzarellaraastetta