Viime aikoina on kaupasta saanut oikein maittavia nektariineja - voisin syödä niitä kilokaupalla ihan sellaisenaan (ja olen kyllä syönytkin :-). Tänään halusin kuitenkin kokeilla ensimmäistä kertaa nektariinien hyödyntämistä leivonnassa, kun löysin Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilta tämän mahtavan piirakkaohjeen:

100 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia (hieman enemmänkin voi mielestäni laittaa)
2-3 nektariinia

Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Vatkaa sillä välin munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja kaneli ja lisää ne siivilän läpi munavaahdon joukkoon. Kaada lopuksi hieman jäähtynyt margariini taikinaan ja kääntele massa tasaiseksi.

Voitele ja jauhota pienehkö irtopohjavuoka; alkuperäisen ohjeen mukaan noin 22 cm:n vuoka olisi sopiva, minun käyttämäni vuoan halkaisija oli 20 cm. Kaada taikina vuokaan (ja pistele ylimääräinen poskeen, jos käytät minun tavoin hieman pienempää vuokaa :-). Leikkaa pestyt nektariinit ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Halutessasi voit vielä ennen paistamista ripotella hedelmille vähän kanelia.

Paista piirakkaa noin tunnin verran 175 asteen lämmössä. Seuraa taikinan käyttäytymistä paistamisen aikana ja peitä piirakka leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.

829174.jpg

Täytyy sanoa, että kaiken maailman hyydytettävien kakkujen jälkeen tämän nektariinipiirakan leipominen tuntui äärettömän helpolta ja nopealta puuhalta. Lisäksi uunista levisi paistamisen aikana huumaava kanelin tuoksu koko kotiin - ja eipä piirakan makukaan yhtään pöllömpi ollut :-) Tätä tulee ihan varmasti tehtyä vielä monta kertaa uudelleen!