Kävinpä tuossa jälleen kerran penkomassa Kotimaiset Kasvikset ry:n virtuaalista keittokirjaa, johon tutustumista muuten suosittelen lämpimästi kaikille muillekin kokkauksesta innostuneille. Itse olen löytänyt sieltä jo ties miten monta kiintoisaa reseptiä; ehkä vähän liiankin monta - sillä milläs ihmeen ajalla niitä kaikkia ennättäisi kokeilemaan? ;-) Viimeisimpänä ohjeista pääsi testaukseen tämä kesäinen mansikka-melonijuoma, jonka hurauttaa blenderillä hetkessä valmiiksi.
Mansikka-melonijuoma
1 l mansikoita
lohko (150 g syötävää osaa) vesimelonia
½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
5 dl kivennäisvettä
Soseuta mansikat ja vesimeloni blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta seos sokerilla ja sitruunamehulla. Lisää joukkoon kylmä kivennäisvesi ja tarjoa juoma välittömästi. Tämä punainen liemi sopii parhaiten nautittavaksi joko aamiaishetken piristyksenä tai nestemäisenä välipalana.
Kommentit