Ei koiraa karvoihin katsomista, eikä näköjään myöskään keksiä. Nämä pikkuleivät olivat nimittäin oikein maistuvia, vaikka tuo rusinoista muhkurainen ulkomuoto ei taida olla sieltä kauneimmasta päästä. : ) Ohje on jälleen tuttua ja turvallista Yhteishyvä-laatua. Alkuperäisen reseptin tavalliset suklaarusinat tosin vaihdoin tällä kertaa valkosuklaajugurttirusinoihin (ah, suomi - tuo pitkien sanojen luvattu kieli!), kun sattuivat mokomat kaupassa silmään ja teki kauhiasti mieli päästä maistamaan...

1251221352_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jugurttirusinakeksit

200 g margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g valkosuklaajugurttirusinoita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Kääntele lopuksi joukkoon jugurttirusinat.

Nosta taikinasta lusikalla kasoja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä väleihin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Kerrallaan mahtuu paistumaan 12 kappaletta ja taikinamäärä riittää kahteen pellilliseen. Halutessasi voit ennen paistamista muotoilla taikinakasoja jauhotetuin käsin hieman litteämmiksi pyörylöiksi; näin tein toisen pellillisen kohdalla, jolloin kekseistä tuli mielestäni edes pikkuisen kauniimman näköisiä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia ja anna jäähtyä. Keksejä syödessä kannattaa olla varovainen - näihin voi tulla himo! : D