Huhhui, tätä herkkua pykätessä kyllä huomasi, että kakuntekoa on viime aikoina tullut treenattua ihan liian vähän. Pohja kohosi uunissa aivan epätasaisesti ja rupesi repeilemään pinnalta, ja suklaaganachekin jäi turhan löysäksi. Onni onnettomuudessa, että tällä kertaa ei ollut vieraita tulossa, joten kovinkaan moni ei joutunut tuota rumilusta toljottamaan. Niin ja eipä ollut koiraa karvoihin katsomista eli kaakun maku oli esteettisistä puutteista huolimatta ihan ok :-)

Resepti on lähtöisin Pirkasta ja on varmasti jo monelle tullutkin tutuksi. Alla vielä ohjeet kertauksen vuoksi, niin ei kiinnostuneiden tarvitse lähteä etsiskelemään muualta.

1830470.jpg

Pohja:

3 munaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
2 dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata margariini ja kaada maito sen joukkoon. Lisää rasvaseos muna-sokerivaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan, sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia ja kumoa kakku hieman jäähtyneenä. 

Kostutus:

1 dl omenatäysmehua

Täyte:

1 pkt (350 g) raparperisosetta
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
1½ dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. (Minä sain omani leikattua vain kahteen osaan, kun pohja ei kohonnutkaan aivan toivotulla tavalla, heh...) Mausta raparperisose sitruunamehulla ja kanelilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vaniljasokerilla.

Kostuta kakun pohjakerros omenamehulla. Levitä pohjalle puolet raparperisoseesta ja sen päälle puolet kermavaahdosta. Kostuta ja täytä seuraava väli samalla tavalla. Aseta kansilevy paikalleen ja kostuta myös se mehulla. Nosta kakku jääkaappiin ja anna kostua yön yli.

Kuorrutus:

½ dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita

Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Anna kerman jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten paloiteltu suklaa sen joukkoon. Hämmentele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrute kakun reunoille ja päälle.