Ihanainen Kattimatikainen oli tuossa taannoin leiponut niiiin houkuttelevan oloisia pähkinäsuklaakeksejä, että minunkin oli aivan pakko päästä testaamaan tätä Yhteishyvän ohjetta. Taikina oli mukavan helppoa käsitellä ja ihan kivoja tuli myös noista valmiista pikkuleivistä; taitaakin olla melko vaikeaa saada suklaasta aikaiseksi mitään kovin pahanmakuista. :p

1240428428_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pähkinäiset pikkuleivät (n. 36 kpl)

100 g margariinia
2 dl ruoko- tai fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
200 g pähkinäsuklaata

Vatkaa pehmeä margariini ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja suolaripaus ja kääntele seos taikinan joukkoon. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja karkeaksi rouheeksi rouhittu suklaa.

Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Painele ne litteämmiksi ja muotoile pyöreiksi. Yhdelle pellille mahtuu paistumaan suunnilleen 12 keksiä ja pellillisiä tulee kaiken kaikkiaan kolme. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.

1240428449_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä vielä kuva keväisen pastellisävyisestä kattauksesta, jonka osaksi pikkuleivät päätyivät. Tarjolla oli keksien lisäksi rosetteja, täytekakkua ja vaahtokarkkeja sekä palanpainikkeena kahvia (Muumi-mukeista totta kai) ja simaa. Herkkusuita oli pöydän ympärillä tällä kertaa vain kolme, joten popsittavaa oli lievästi sanottuna riittävästi... :D

Tuohon kaakkuun muuten palaan luultavasti uudelleen joskus toukokuun aikana, kun ennätän tekemään sitä toisen kerran. Maku oli testikappaleessa hyvinkin kohdillaan, mutta viimeistelyyn ei jäänyt aikaa eikä ulkonäkö siksi kestä yhtään tuon lähempää tarkastelua. (Uteliaille jo tässä vaiheessa tiedoksi, että kyseessä on vaahtokarkkikakku, slurrrps!)