Isoja suolaisia piirakoita tulee leivottua melko usein, mutta nyt kokeilin vaihteeksi tehdä iltateen seuraksi pieniä piirasia muffinssipellillä. Näistä tuli oikein makoisia, nam! Tällä kertaa päädyin kasvisversioon, mutta ohjetta on helppo muunnella oman maun mukaiseksi sekoittamalla täytteeseen vaikkapa kinkkua tai sieniä, kokeilemalla erimakuisia tuorejuustoja tai vaihtamalla mausteet toisiksi. Alla olevista määristä riittää 10-12 piiraseen.

1108757.jpg

Pohja:

100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 rkl ruokakermaa

Sekoita kuivat aineet pehmeän margariinin joukkoon käsin nyppien ja lisää lopuksi kerma. Voitele muffinssipellin koloset ja painele taikina kolosten pohjille ja reunoille.

Täyte:

½ sipuli
½ paprika
8 miniluumutomaattia
2 munaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl ruokakermaa
2 tl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
kirveliä
mustapippuria

Hienonna sipuli ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi, kuullota kasvikset pannulla pienessä määrässä rasvaa tai vettä. Viipaloi miniluumutomaatit 3-5 osaan. Sekoita huolellisesti keskenään kananmunat, tuorejuusto, kerma ja jauhot, lisää sitten loput täytteen ainekset. Lusikoi täyte muffinssipellille taikinakuppeihin ja paista piirasia 10-15 minuuttia 225 asteessa uunin keskitasolla.