Olin jo monesti katsellut sillä silmällä Valion Cocos & lime -ruokakermapurkin takaa löytyvää jälkiruokareseptiä ja nyt sitten sain vihdoin aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen. Ihan hyväähän tästä tuli, mutta itseäni ei oikein miellyttänyt limen mukanaan tuoma makuvivahde... Tämän illan surffailukierroksella löysin ilokseni monia muitakin kokeilemisen arvoisia pannacottaohjeita, joten jälkkäriharjoitukset jatkunevat lähitulevaisuudessa :-)

1302045.jpg

Kookos-limepannacotta (3-4 annosta)

1 prk Cocos & lime -ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
¼ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 liivatelehti

Laita liivatelehti noin viideksi minuutiksi likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan ruokakerma, maito ja sokerit. Kuumenna sekoitellen ja anna kiehua pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää liivatelehti, josta olet puristanut liiat vedet pois. Sekoita huolellisesti, kunnes liivate on liuennut nesteeseen.

Kaada seos tarjoiluastioihin, peitä foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Tarjoile marjojen tai hedelmien kera; kokeile vaikkapa ananaskirsikoita, joiden maku tuntui sopivan mukavasti yhteen tämän pannacotan kanssa.