Tässäpä taas herkkua minttusuklaan ystäville! Jos tykästyit aiemmin tekemääni After Eight -torttuun, niin aivan varmasti pidät myös tästä kakusta, sillä maku on kovasti samankaltainen :-)

1260681.jpg

Pohja:

14 kpl mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g margariinia

Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
1 levy eli 200 g Fazerin Marianne-suklaata
(2-3 rkl maitoa)
½ dl Marianne Crushia
n. ½ dl kuumaa vettä

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Taittele suklaalevy paloiksi ja sulata palat miedolla lämmöllä esim. mikrossa; suklaasulasta tuli melko jähmeää, joten lisäsin sen sekaan pari ruokalusikallista maitoa, mutta se ei varmaankaan ole välttämätöntä. Sekoita suklaa ja Marianne Crush tuorejuustovaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon, sekoittele samalla huolellisesti.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli ja koristele ennen tarjoilua esim. Marianne Crushilla. Meillä innostuttiin oikein yltiöherkuttelemaan, ja nautiskelimme kaakkua suklaakastikkeen kera :-)