sunnuntai, 2. syyskuu 2012
Leipäjuusto-lakkakakku
PS. Tämän kakun esikuvana toimineen reseptin kuvineen voi käydä kurkkaamassa täältä.
PPS. Tällä herkulla osallistun Lilyn brunssihaasteeseen. Täytyyhän täydellisellä brunssilla myös kakkua olla tarjolla, eikö? : )
PPPS. (Lisäys 29.9.) Ei kahta jälkikirjoitusta ilman kolmatta, vai-miten-se-nyt-meni. :D Samainen kakku on mukana myös nami-hiiren perinteisessä syyskisailussa, käykäähän linkistä kurkkaamassa muiden osallistujien upeat luomukset!
Pohja:
leipäjuustokiekko
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl lakka-omenahilloa
3 rkl lakkalikööriä tai vettä
Päälle:
1 dl lakka-omenahilloa
leipäjuustopaloja
Laita ensin liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Leikkaa leipäjuustosta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) kokoinen pyörylä vuoan reunoja apuna käyttäen. (Säästä yli jäävät reunapalat tuonnemmaksi kakun koristelua varten.) Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja asettele leipäjuustokiekko sen päälle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita lakka-omenahillo sen joukkoon. Kuumenna likööri (tai vesi) kiehuvan kuumaksi ja liuota siihen liivatelehdet, joista olet puristanut liiat vedet pois. Liruta hieman jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen, sekoita huolellisesti koko ajan. Kääntele lopuksi kermavaahto täytteen sekaan.
Kaada täyte vuokaan leipäjuuston päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä yön yli tai vähintään nelisen tuntia. Pyöräytä veitsellä kakun reunat irti vuoasta ennen kuin irrotat vuoan reunat. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä lakka-omenahillo varoen kakun pinnalle ja viimeistele koristelu leipäjuustopalasilla; kivat koristeet saat helposti käyttämällä pientä piparimuottia.
Kommentit