Tämän herkkureseptin oli Noora jonkin aikaa sitten löytänyt Open Cafésta, kiitos vain näille bloggarikollegoille innoituksesta! Kinuskipalat näyttivät kummankin blogin kuvissa niin vietävän houkuttelevilta, että heitin romukoppaan aiemman päätökseni leivoskella seuraavan kerran vasta viikonloppuna. Osa teistä varmaan tietää tunteen, hih.

Jos ei näillä piirakkaneliöillä lähde makeanhimo, niin ei sitten millään. Natustelin tuossa kahvin kanssa pari pientä pienehköä ei mitenkään kauhian suurta palasta ja sen jälkeen on tehnyt mieli vain kaikkea suolaista purtavaa ja vihanneksia ja hedelmiä... ;-)

Pohja:

150 g margariinia
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl maitoa

Sulata margariini ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon ja lisää joukkoon myös maito ja sulatettu rasva, sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
250 g Omar-karkkeja

Mittaa kerma ja Omarit kattilaan. Keittele hämmentäen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes kinuski on sopivasti jähmettynyt. Anna jäähtyä hetki ja kaada kuorrute sitten jäähtyneen pohjalevyn päälle. Koristele sokerihelmiäisillä ja pienillä Omar-palasilla.

Minä en muuten saanut kuorrutetta riittämään ihan koko pohjan päälle, joten ensi kerralla sitten joko enempi kermaa ja Omareja tai pikkaisen pienempi pohjalevy. Seuraava kerta ei tosin vielä ole näköpiirissä, sillä nyt ei taida ihan vähään aikaan tehdä mieli kinuskia. :-)