No niin, tätä laskutoimitusta ei ehkä olisi pitänyt tehdä: kun a) lapsiperheessä syödään (tai ainakin yritetään syödä) viisi kertaa joka päivä ja b) vuodessa on keskimäärin 365 päivää, niin sitä joutuu tammikuun ensimmäisen ja joulukuun viimeisen päivän välillä miettimään noin 1825 (!) kertaa, että mitäs sitä sitten pöytään katettaisiin. Aaaargh, ilmankos tuntuvat ideat välillä olevan vähissä... Valion sivuilta bongasin kivan ohjeen kermakastikkeessa kypsennettäviin lihapalleroihin, "lasten lihapulliin". Minä nimesin sapuskan uudelleen (koska todistettavasti tätä voivat aikuisetkin popsia) ja vähän muutin myös aineksia sen mukaan, mitä sattui kaapista löytymään. :) Alkuperäisen reseptin voi käydä kurkkaamassa täältä. Mainiota arkiruokaa perunamuusin, keitettyjen pottujen tai pastan kera!



Koko perheen lihapullat

400 g paistijauhelihaa
1 muna
1 dl Valion Kolme juustoa -ruokakermaa
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl basilikaa

Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna taikinan turvota vartin verran ja pyörittele se sitten kostutetuin käsin pienehköiksi lihapulliksi; minulla palleroita tuli tällä kertaa 29 kappaletta.

Kastike/keitinliemi

4 dl Valion Kolme juustoa -ruokakermaa
2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
1 punainen paprika
(tuoretta persiljaa)

Mittaa ruokakerma ja vesi tilavaan paistokasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree. Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kasari kannella ja pidä huoli siitä, että liemi kiehuu hiljalleen koko ajan. Anna lihapullien kypsyä noin 12 minuuttia. Lisää liemeen sitten pieniksi kuutioiksi leikattu paprika ja hauduta vielä viitisen minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.