
Koko perheen lihapullat
400 g paistijauhelihaa
1 muna
1 dl Valion Kolme juustoa -ruokakermaa
2 rkl korppujauhoja
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl basilikaa
Sekoita jauhelihan joukkoon kaikki muut ainekset. Anna taikinan turvota vartin verran ja pyörittele se sitten kostutetuin käsin pienehköiksi lihapulliksi; minulla palleroita tuli tällä kertaa 29 kappaletta.
Kastike/keitinliemi
4 dl Valion Kolme juustoa -ruokakermaa
2 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
2 rkl tomaattipyreetä
1 punainen paprika
(tuoretta persiljaa)
Mittaa ruokakerma ja vesi tilavaan paistokasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuution puolikas ja tomaattipyree. Laita lihapullat kiehuvaan keitinliemeen. Peitä kasari kannella ja pidä huoli siitä, että liemi kiehuu hiljalleen koko ajan. Anna lihapullien kypsyä noin 12 minuuttia. Lisää liemeen sitten pieniksi kuutioiksi leikattu paprika ja hauduta vielä viitisen minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Kommentit