Vielä on kesä, onhan-onhan-onhan? Ainakin viikonloppuna aurinko paisteli paikoin niin suloisen lämpimästi, että ilmassa ei tuntunut olevan aavistustakaan lähestyvästä syyskuusta. Porukka tallusteli ulkona lyhythihaisissa paidoissa ja shortsit jalassa, ja minä vilukissakin pärjäsin ilman sukkahousuja. : ) Hyvin voi siis vielä heittää kehiin yhden suvenmakuisen jälkkärireseptin, eikös? Tällaisen pikaisen rahkan pyöräytin taannoin, kun halusin tutustua Arla Keittiö -sarjan raparperi-mansikkarahkaan. Odotukset olivat tuotteen suhteen aika korkealla, mutta enpä voi sanoa siihen ihastuneeni (maku vaikutti jotenkin tunkkaiselta) eikä valmis jälkiruokakaan siksi päässyt lemppareideni joukkoon. Herra taaperolle kesärahka sen sijaan tuntui maittavan oikein hyvin, vatkaimetkin nuoltiin antaumuksella ja tyytyväinen ilme naamalla. : D



Kesärahka

2 dl vispikermaa
200 g raparperi-mansikkarahkaa (Arla)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
1 l tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon raparperi-mansikkarahka. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunan mehulla; tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Kääntele lopuksi sekaan peratut ja pieneksi pilkotut mansikat.