Hihhei, tänään on taas syytä juhlaan: päivälleen kaksi vuotta sitten pistin Canelian keittiön pystyyn eli blogi on nyt ehättänyt jo taaperoikään. : ) Kylläpä se aika rientää... ISO KIITOS kaikille teille, jotka olette olleet enemmän tai vähemmän aktiivisesti menossa mukana - osa jopa aivan alusta asti. Ja erityiskiitokset ihanaisista kommenteista, niiden lukeminen on tämän touhun suola ja sokeri ja kaneli! <3
Kaakkua on luvassa aikaisintaan ensi viikon loppupuolella, mutta muffareita sentään pyöräytin juhlan kunniaksi. Taikinan tein Pirkan vadelmaiset kuppikakut -reseptin mukaan, samaten tuon pinkin kuorrutteen, joka tosin kivaa väriä lukuun ottamatta epäonnistui tyystin: K-koekeittiö oli samoista aineksista saanut aikaiseksi pursotettavan massan, mutta minulla siitä tuli juoksevaa lirua. Höh. Siksipä osa muffareista sai ylleen kermavaahtoasun - ja keskimmäiseen piti toki törkätä kaksi kakkukynttilää palamaan. : )
Vadelmamuffinit
2 munaa
1½ dl sokeria
75 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g (eli noin 2 dl) pakastevadelmia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seosta taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kääntele lopuksi varoen joukkoon jäiset vadelmat; isoimpia marjoja voit rouhia veitsellä hieman pienemmiksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Epäonnen kuorrute valmistui sekoittamalla purkilliseen (200 g) appelsiinituorejuustoa puolisen desiä sokeria, teelusikallinen vaniljasokeria ja 100 g pakastevadelmia. Veikkaan, että tuoreet marjat olisivat soveltuneet tähän tarkoitukseen vähän paremmin...
Kommentit