Tätä kaakkua piti alun perin tekemäni jo laskiaissunnuntain herkuksi; vaivaisella viikolla siis myöhästyin, heh. Inspiraation lähteenä toimi Hellapoliisin kehittelemä pullakakku, joten kaunis kiitos Katille innoituksesta! Kerrassaan mainio idea tehdä juustokakulle pohja kaupan valmiista pullapitkoviipaleista, enpä varmaan olisi tuota ikinä itse keksinyt. Täytteen kohdalla ryhdyinkin sitten sooloilemaan, koska alkuperäisen reseptin mantelimassa ei oikein innostanut... : ) Niin syntyi tämä vadelmainen versio.

Pohja:

6-7 viipaletta pullaa (ilman rusinoita : )
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Asettele pohjalle pullaviipaleita vieri viereen ja tilkitse väleihin jäävät aukot pullasta revityillä palasilla. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Täyte:

4 liivatelehteä
2½ dl Flora Vanillaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g pakastevadelmia
(½ tl kardemummaa)
½ dl vettä

Päälle:

n. 250 g vadelmahilloa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Vanilla vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, sauvasekoittimella soseutetut vadelmat ja haluamasi mausteet; minä kokeilin kardemummaa, mutta ainakaan noin pieni määrä ei pahemmin maistunut muiden makujen läpi...

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne puoleen desiin kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana vadelmavaahtoon, sekoita samalla voimakkaasti. Kaada täyte pullapohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja siirrä kakku jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli tai vähintään nelisen tuntia.

Irrota hyytynyt kakku varovasti vuoasta ja levitä päälle vadelmahillo. Koristele haluamallasi tavalla.