Erään toimiston väki teki piiitkän työpäivän, ja minä lupauduin leipomaan ahkeroijille yllätyspiristykseksi jotakin hyvää. Mutakakku tuntuu olevan melko suosittua herkkua tätä nykyä(kin), joten semmoisen päätin pyöräyttää - ja tällä kertaa gluteenittomana versiona, jotta kaikki pystyivät sitä huoleti maistelemaan. : ) Reseptin löysin Mansikkamäen Ebeltä, joka puolestaan oli napannut sen talteen Maizena-paketin kyljestä. Ja nyt täytyy kyllä todeta, että tasan ei käy onnen lahjat: omaan pakettiini on näköjään kirjattu ohjeet vain vellin ja puuron tekemiseen... : D

Jos herkuttelijoiden joukossa on keliaakikkoja, huomaattehan, että suklaissakin on eroja gluteenipitoisuuden suhteen. Itse käytin Pandan tummaa suklaata, joka valmistajan nettisivujen mukaan on gluteenitonta; pikaisen googlettelun perusteella myös Brunbergin tumma suklaa näyttäisi olevan ok. Jos joku on perehtynyt asiaan enemmänkin, niin muista soveltuvista suklaalaaduista saapi erittäin mielellään vinkata kommenttilootassa. : )

Gluteeniton mutakakku:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl maissitärkkelystä (Maizena)
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 dl vispikermaa
vaniljasokeria
tuoreita vadelmia
(sitruunamelissan lehtiä)

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota maissitärkkelyksellä reunat. Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahdon sekaan. Kääntele lopuksi joukkoon suklaaseos. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten vuokineen jääkaappiin viilenemään; mutakakku on hyvä tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Suklaisen unelman kruunaavat kermavaahto ja keko tuoreita vadelmia, kuin kesällä konsanaan! Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta vaniljasokerilla, levitä kuohkeaksi kerrokseksi mutakakun pinnalle. Ripottele päälle runsaasti tuoreita vadelmia, laita kahvi tippumaan ja valmistaudu herkkuhetkeen! <3