Mutakakun leipominen oli jo pitkään ollut harkinnassa, mutta nyt vasta sain aikaiseksi ryhtyä tuumasta toimeen. Innoittajana toimi Marian blogissa näkemäni kuva, jossa pala kyseistä kakkua köllötteli lautasella kovin houkuttelevan ja mehevän näköisenä... Oli aivan pakko päästä itsekin hetimiten kokeilemaan samaa reseptiä.

Vein leipomani kakun tuliaisiksi nimipäiväkekkereille enkä lähtökiireessä ehtinyt napata siitä tuon parempaa kuvaa. Maku oli jälleen huomattavasti parempi kuin ulkonäkö, ja kahdeksan hengen porukkamme söikin koko herkun yhdeltä istumalta :-)

753028.jpg

Mutakakku

150 g voita
150 g tummaa suklaata
4 rkl vahvaa kahvia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 munaa
2 dl sokeria
tomusokeria

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrossa. Kun seos on hieman jäähtynyt, sekoita siihen kahvi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe). Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää suklaaseokseen varovaisesti käännellen.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista ja koristele lopuksi pinta tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelon kera. (Kakun olisi hyvä antaa levähtää yön yli jääkaapissa ennen herkuttelua, jos vain malttaa odotella niin pitkään - me emme malttaneet ;-)