Ehkäpä on aika pitää pieni (nooh, ainakin tämän yhden postauksen mittainen) tauko jälkkäreistä ja muista makeista herkuista, ettei mene aivan liian sokeriseksi tämä touhu. Vaihteeksi siis ihan oikeaa sapuskaa! Yhteishyvän toukokuisesta ruokaliitteestä nappasin kokeiluun tämän kasvissyöjillekin sopivan pastaohjeen. Alkuperäisen reseptin spagetti vaihtui tällä kertaa Pirkka Parhaat -sarjan tomaatilla maustettuun kuviopastaan, jota myös teki mieli testata.

1247000439_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesäkurpitsa-tomaattipasta

150 g pastaa
300 g kesäkurpitsaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
1 dl ruokakermaa
125 g kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Laita ensin pasta kypsymään. Leikkaa sitten kesäkurpitsa viipaleiksi ja paista öljyssä; mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla. (Puhelimeen vastaaminen kesäkurpitsojen sihistessä pannulla ei muuten ole hyvä idea, toim.huom.) Lisää kerma ja kiehauta.

Yhdistä keskenään valutettu kypsä pasta, kesäkurpitsaseos ja halkaistut kirsikkatomaatit. Ripottele päälle juustoraastetta ja tarjoa heti. Buon appetito! : )