Muffinssipelti oli jo jonkin aikaa lojunut tyhjän panttina, joten pitihän sille keksiä käyttöä - leipomaan siis! Lopputulos olisi varmasti ollut huomattavasti tyylikkäämpi jollakin toisella koristeluratkaisulla, mutta halusin päästä esittelemään teille uusimman löytöni kaupan karkkihyllystä: Smurffi-vaahtikset! Kaikkea sitä nykyisin keksitäänkin... Jään mielenkiinnolla odottelemaan, milloin myös Barbapapat, Taotao, Nalle Luppakorva ja Peukaloisen retkien Smirre taipuvat vaahtokarkin muotoon. :-D

Tein nämä herkut samalla reseptillä kuin taannoiset sydänystävän muffinit, korvasin vain vadelmat mustikoilla. Alla kuitenkin resepti kertauksen vuoksi. (Pahoittelut muuten hieman ankeasta kuvasta; minä, kamera + pimeät syysillat ei ole kovinkaan toimiva yhtälö...)

2088168.jpg

Mustikka-valkosuklaamuffinit (n. 16 kpl)

2 dl maitoa
¾ dl vaniljakreemijauhetta
2 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl Flora Culinessea tms. juoksevaa rasvaa
n. 75 g valkosuklaata
1 dl (pakaste)mustikoita

Sekoita vaniljakreemijauhe kylmään maitoon ja vatkaa seosta voimakkaasti minuutti tai pari, jätä sitten tekeytymään. Vispaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri) keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaan juokseva rasva, veitsellä pieniksi paloiksi leikattu valkosuklaa ja valmis vaniljakreemi. Kääntele lopuksi jäiset mustikat varovasti joukkoon.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Voit hyvin valmistaa muffarit jo tarjoilua edeltävänä päivänä, ne säilyvät ihanan pehmeinä ja maku vain paranee vanhetessaan.