Tämä tyttö viettää illan kotona kaksin kissan kanssa eikä vieraita taida olla huomennakaan tulossa, joten en sitten viitsinyt ruveta kakkua leipomaan uuden vuoden kunniaksi. Niinpä joudun tällä kertaa toivottelemaan teille kaikille SÄIHKYVÄÄ & RÄISKYVÄÄ VUODENVAIHDETTA hieman vaatimattomammin, nimittäin sosekeiton myötä. ;-)

Onko joulun jäljiltä vielä rosollia jääkaapissa? Ei hätää - kattila vain esiin ja keittoa kokkailemaan! Tämä hauska soppaidea on peräisin Maku-lehdestä, jonka reseptiarkistosta olen napannut jo melkoisen monta keittoa kokeiltavien ruokien listalleni...

Sosekeitto rosollista

7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 jauhoista perunaa
300 g rosollia
200 g kevytranskankermaa
mustapippuria
(yrtti)suolaa
tuoretta persiljaa

Mittaa vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Nakkaa perunakuutiot kattilaan ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää rosolli ja soseuta sitten keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon puolet eli 100 g ranskankermasta. Mausta reilusti pippurilla ja makusi mukaan joko tavallisella tai yrttisuolalla. Lämmitä keittoa vielä hieman, kunnes se on jälleen aivan kuumaa, ja annostele sitten lautasille. Tarjoile keiton kera loput ranskankermasta ja ripottele annosten pinnalle hienonnettua persiljaa.