Tänään söin iltateen kera näitä tomaatti-mozzarellamuffineita - ja sanani: vastahan eilen pääsin uhkailemasta, että ennen viikonloppua ei tulisi päivityksiä, mutta enpä sitten malttanutkaan niin pitkään pysyä poissa keittiöstä. :-) Reseptin nappasin Otavan uudesta Makeat ja suolaiset muffinit -kirjasesta, johon olen nyt kovin tykästynyt.

2004312.jpg

Tomaatti-mozzarellamuffinit (12 kpl)

2 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 ruukku basilikaa
100 g mozzarellaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
mustapippuria
2 munaa
2½ dl maitoa
¾ dl (oliivi)öljyä

Lohko tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja basilikan lehdet. Leikkaa myös mozzarella kuutioiksi.

Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja basilika. Sekoita keskenään munat, maito, öljy ja mozzarellakuutiot ja lisää tämä seos sekä tomaatit jauhojen joukkoon. Kääntele varoen tasaiseksi, älä sekoita yhtään enempää kuin on tarpeen.

Täytä muffinssipellin koloset paperisilla vuoilla ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 180-asteisen uunin keskitasolla; alkuperäisen ohjeen mukaan sopiva paistoaika olisi 20-25 minuuttia, minun uunissani kypsyminen kesti muistaakseni yli puoli tuntia.

Lämpiminä muffareita oli muuten melko vaikea saada kiskotuksi pois paperivuoista. Itse ratkaisin tämän ongelman antamalla muffinien jäähtyä jääkaapissa yön yli, minkä jälkeen paperit irtosivat helposti; sitten vain pikainen lämmitys mikrossa ja ei kun herkuttelemaan. :-) Muutoin nämä olivat ihan mukavia mussutettavia, mutta ensi kerralla taidan sujauttaa taikinaan hieman enemmän mausteita ja käyttää oliiviöljyn sijasta jotakin muuta rasvaa, nyt kun tuo oliiviöljyn aromi tuntui puskevan minun makuuni hieman liikaa läpi.