Näiden juustosarvien reseptin nappasin joskus kuukausia sitten Hellapoliisilta ja lisäsin kokeiltavien ohjeiden listalleni; nyt sitten sain vihdoin aikaiseksi leipoa näitä. Sarvista tuli ihanan pehmoisia ja oikein maistuvia, kannattaa testata!

1279585.jpg

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g margariinia
1 prk kermaviiliä

Täyte:

1 muna
1½ dl juustoraastetta
5 kirsikkatomaattia
mustapippuria
basilikaa

Yhdistä keskenään kuivat aineet, juustoraaste (käytin emmentalin ja mozzarellan sekoitusta) ja pehmeä margariini. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse kummastakin puolikkaasta ympyrä, jonka halkaisija on noin 30 cm; käytä apuna jauhoja.

Valmista täyte sekoittamalla keskenään kananmuna, juustoraaste ja pieneksi pilkotut kirsikkatomaatit ja mausta seos pippurilla ja basilikalla oman makusi mukaan. Leikkaa pyöreät taikinalevyt kahdeksaan sektoriin ja lusikoi kunkin sektorin leveään kohtaan hieman täytettä. Kääri sektorit sarviksi siten, että aloitat rullaamisen leveämmästä päästä, ja taivuta sarvea lopuksi hieman kaarelle.

Halutessasi voit ennen paistoa voidella sarvet kananmunalla (tajusin vasta nyt, että tämä vaihe pääsi minulta unohtumaan :-) ja/tai ripotella pinnalle juustoraastetta. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.