Tänään meillä oli kahvin kera tarjolla ei-ihan-tavallista kuivakakkua: taikinaan lorautettiin nimittäin kiitettävä määrä irlantilaista kermalikööriä, joka toi makuun kivan, hiukka erilaisen säväyksen. Baileys Crème Caramel -pulloni olikin saanut jo hämmästyttävän pitkään nököttää jääkaapissa ihan rauhassa... Reseptin bongasin Cebiciltä, joten kiitos ja kumarrus Joensuun suuntaan! :-)

1481052.jpg

Baileys-kuivakakku

3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl Baileysiä
50 g voita tai margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon likööri, sulatettu rasva ja jauhon ja leivinjauheen sekoitus, kääntele varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteen lämmössä uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.