Tuli taas tehtyä muffareita, mutta tällä kertaa sentään vaihteen vuoksi suolaisia. : ) Päälle olisi voinut pursotella ruusukkeet kermavaahdon ja jonkin makuihin sopivan tuorejuuston sekoituksesta, olisi varmasti antanut kivan säväyksen. Nämä tulivat kuitenkin popsittaviksi ihan vain omaan kahvi- tai oikeammin teepöytään, joten kaikki hienostelut saivat nyt jäädä väliin. Hyvin kyllä maittoivat ilman kuorrutettakin; kupponen kuumaa ja lämmin muffini tekevät ihmeitä sateisena syyspäivänä. : ) Resepti on Ulla Svenskin käsialaa, mutta minä bongasin sen Onnelilta, kiitoksia siis kummallekin!

Kasvis-juustomuffinit (noin 12 kpl)

2½ dl maitoa
3/4 dl rypsiöljyä
2 munaa
100 g fetaa murennettuna
100 g parmesaaniraastetta (laitoin 2 pussia à 40 g)
1 dl punaista paprikaa silputtuna
2 tl oreganoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Mittaa maito ja öljy kulhoon ja sekoita kananmunat joukkoon. Lisää juustot, paprika ja oregano. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita taikina kevyesti sekaisin ja jaa muffinivuokiin. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.