Key lime pie, tuo amerikkalainen klassikkoherkku, ehti jo melkoisen pitkään komeilla kokeiltavien reseptien listallani. Nyt sattui sopivasti olemaan purkillinen kondensoitua maitoa kaapissa jemmassa, joten päätin vihdoin ryhtyä tuumasta toimeen. Minä en ole koskaan ollut mikään sitrusleivonnaisten ylin ystävä, mutta tätä piirasta kyllä upposi helposti palanen jos toinenkin. : P Suorastaan yllättävän hyvää siis, suosittelen!

Pohja:

18 kpl Digestive-keksejä
150 g voita
1 rkl sokeria

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita murusten joukkoon sulatettu voi ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille; piirakkavuokakin varmaan kävisi, mutta minä käytin tällä kertaa 23 cm:n irtopohjaista kakkuvuokaa, jossa on silikonireunat ja keraaminen pohja - sillä onnistui vallan mainiosti. : ) Paista pohjaa 150-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia ja jätä sitten jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.

Täyte:

5 keltuaista
1 tlk eli 400 g kondensoitua maitoa (makeutettua)
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta

Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon; säästä valkuaiset, voit tehdä niistä myöhemmin esimerkiksi marenkeja. Vatkaa keltuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista, kunnes seos sakenee. Sekoita joukkoon vielä limettimehu ja kuoriraaste ja kaada sitten täyte vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 10 minuuttia. Nosta jäähtynyt piiras jääkaappiin ja koristele seuraavana päivänä haluamallasi tavalla. Tarjoile piiras viileänä.