perjantai, 4. toukokuu 2012
Mokkapalapiirakka
Pohja:
1¼ dl vettä
100 g margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
½ dl Bulgarian jugurttia tai piimää
1 muna
Kiehauta kattilassa vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola. Jätä jäähtymään. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada niiden joukkoon jäähtynyt margariiniseos. Lisää jugurtti ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vaivaamista. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
60 g voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kuuma kahvi. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria, jotta kuorrutteesta tulee sopivan paksua. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja koristele heti nonparelleilla.
Kommentit