Seuraavan kerran kun tekee mieli höyryävän kuumaa keittoa, niin kokeilkaapa ihmeessä tätä reseptiä: soppa oli todella hyvää ja maukasta, nam & slurps! Ohjeen löysin Maku-lehden reseptiarkistosta, joka on muuten aikamoinen aarreaitta, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

1385698.jpg

Maukas tomaattikeitto

2 tlk (à 500 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 yrttifondikuutiota, esim. Provencal-maustettu
2 valkosipulinkynttä
2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
3 rkl makeaa chilikastiketta
1 tlk (250 ml) kookoskermaa

Mittaa kattilaan tomaattimurska ja vesi, laita kuumenemaan. Hienonna valkosipulit veitsellä pieniksi palasiksi ja paloittele leipäviipaleet. Kun tomaattimurska alkaa kiehua, lisää kattilaan fondikuutiot ja kaikki muut ainekset. Anna porista kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia ja soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Tarjoa keiton kanssa kirsikkatomaateista valmistettua salsaa:

Kirsikkatomaattisalsa

½ rasia (125 g) kirsikkatomaatteja
½ punasipuli
1 dl tuoretta basilikaa
½ rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne neljään osaan. Hienonna punasipuli ja silppua basilika. Pane kasvikset pieneen kulhoon, lisää oliiviöljy ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla, kääntele sekaisin.