"Oho, hupsis-pupsis!" Noinkin lupaavilla sanoilla alkoi tämän mutakakun valmistus, kun onnistuin heti ensi töikseni pudottamaan kananmunan kennosta suoraan lattialle. Eikä se ensimmäinen hupsis suinkaan jäänyt viimeiseksi, joka leipomisen aikana keittiössä kajahti - ja saattoipa joukkoon eksyä jokunen painokelvottomampikin ilmaus. Epäonni tuntui tällä kertaa suorastaan vainoavan pientä kotileipomoani, mutta onneksi se kaikista tärkein asia meni nappiin: valmis kakku maistui suorastaan taivaalliselta, nam! Tämä herkku on ihan must kaikille, jotka pitävät valkosuklaasta, kokeilkaa ihmeessä! Reseptin löysin taannoin Helmeilevää-kakkublogista, siispä kiitos ja kumarrus sinne. (Tätä herkkua seuranneet kaksi kakkuyritelmää muuten päätyivät biojäteastiaan, joten ei niistä sitten sen enempää... ; D)

Mutakakku valkosuklaasta

175 g voita
260 g valkosuklaata (esim. 2 levyä Pandan valkosuklaata)
4 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja puolitoista levyä (eli noin 200 g) valkosuklaata; leikkaa loppu suklaa rouheeksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon sulatettu suklaa ja rasva. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon vielä rouhittu valkosuklaa. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 26 cm) ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Meidän uunissamme tuo 20 minuuttia olisi varmaan ollut suht sopiva kypsennysaika: pidin 22 minuuttia ja kaakku olisi ehkä saanut jäädä vielä pikkuisen mutaisemmaksi. : )

Jäähdytä kakku ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin viilenemään; voit hyvin tehdä kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Sirottele valmiin herkun pinnalle tomusokeria ja koristele haluamallasi tavalla. Minun piti laittamani kaakun päälle tuoreita mansikoita ja valkosuklaata, mutta kaupasta ei löytynyt kumpaakaan (!) tuotetta, joten piti turvautua suunnitelmaan B: koristeena siis tummia viinirypäleitä, säilykepersikkaa ja keltaista kiiviä. Ihan ok noinkin. : ) Mutakakun kanssa tarjottavaksi apukokki hurautti kastikkeen pakastemansikoista ja persikoista.