Jos perjantait on varattu pizzalle, niin maanantai taas on mitä mainioin makkarasapuskapäivä. : ) Tähän kivaan Pirkka-reseptiin törmäsin, kun surffailin netissä miettien, mihin voisin upottaa mangochutneyta, jota oli jääkaapissa melkein täysi purkillinen täytettyjen munanpuolikkaiden jäljiltä. Tuo couscous sopisi varmaan hyvin myös kanan kaveriksi, ja sen verran maukasta siitä tuli, että toimisi epäilemättä kasvisruokanakin ihan semmoisenaan tai vaikkapa fetan kanssa tarjoiltuna. Tämä on jälleen niitä ruokia, joita voin lämpimästi suositella kokeilemaan. Hyvää kuin mikä!



Couscous-makkarapannu

3 porkkanaa
1 sipuli
2 lehtisellerin vartta
1 lenkkimakkara
1 rkl öljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2½ dl couscousia
1 tl rakuunaa
½ tl kanelia
mustapippurirouhetta
1 dl mangochutneyta

Leikkaa kuoritut porkkanat suikaleiksi, silppua sipuli, viipaloi lehtisellerin varret ja lenkkimakkara. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota porkkanat, sipulit ja sellerit. Lisää kasariin vesi ja kasvisliemikuutio ja anna ruoan kiehua hiljalleen kannen alla viitisen minuuttia. Ruskista makkaraviipaleet paistinpannulla.

Lisää kasariin couscous, sekoita hyvin ja siirrä pois kuumalta levyltä. Jätä kannen alle hautumaan pariksi minuutiksi. Mausta couscous rakuunalla, kanelilla, pippurilla ja mangochutneylla. Kumoa couscous keoksi keskelle tarjoiluvatia ja asettele sen ympärille makkaraviipaleet. Koristele halutessasi lehtisellerin lehdillä.