Jääkaapissa oli maissimuffinien tekemisen jäljiltä vajaa purkillinen piimää, joten taas piti päästä pölistelemään jauhoja. Olisihan sen piimän teoriassa toki voinut kaataa lasiin ja hulauttaa kurkusta alas, mutta jotenkin ajatus leipomisesta kiehtoi hieman enemmän... :-D Tämän piirakan valmistamiseen nappasin vinkkiä Ullan blogista, suuri kiitos sinne! Tästä ei kyllä taikinan teko enää paljon helpommaksi voi mennä.

1851884.jpg

Vadelmainen piimäpiirakka

4 dl piimää
1½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
100 g margariinia
200 g vadelmia

Mittaa piimä kulhoon ja sekoita sen joukkoon sokerit. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään ja lisää seos yhdessä sulatetun margariinin kanssa piimäkulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle vadelmat ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Minä käytin tällä kertaa pakastevadelmia, jotka ensin maistuivat melkoisen kirpsakoilta. Olin jo vähällä ripotella valmiin piirakan päälle vähän sokeria kyytipojaksi, mutta onneksi tulin toisiin aatoksiin: piirakka maistui ihanalta juuri tuollaisenaan, kun samalle lautaselle piirakkapalan kanssa lurautti pienen (no okei, suurehkon) lammikon makeaa vaniljakastiketta. :-) Nam, tätä voin kyllä suositella kokeilemaan!