Taas löytyi Mimmin reseptiarkistoista niin kiehtova uusi tuttavuus, että enpä malttanut kovin kauan olla sitä testaamatta. Tällä ohjeella syntyy miedolta maistuva ja mehevä kahvikakku, joka ei ole parhaimmillaan uunituoreena vaan ehdittyään tekeytyä päivän tai pari. Kuvan kakku on nyt jo syöty; enää tarvitsee miettiä, mihin herkkuun sitä käyttäisi pussiin jääneet loput wienernougat-rouheet - ehkä kekseihin tai pannariin? : P



Wienernougat-kahvikakku

250 g voita
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl Wienernougat Crushia
1 dl maitoa
4 (isoa) munaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Mittaa vaahdon joukkoon puolet maidosta, puolet munista ja puolet kuivista aineista ja hurauta koneella sekaisin. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä liikaa vatkaamista. Kaada taikina voideltuun kahden litran vuokaan ja paista kakkua 160-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä. Tarjoa sellaisenaan tai koristele haluamallasi tavalla; kahvikakkuja voi ihan hyvin kaunistaa siinä missä muitakin leivonnaisia. : )