Viikonlopun kunniaksi pääsi kokeiluun resepti, jonka sain Salaiselta LeivontaYstävältäni marraskuun paketin mukana. Oikein hyviä mokkapaloja tuli - kiitos, SLY, että muistutit tämän lapsuuden herkun olemassaolosta! : ) Kuorrutetta tein varmuudeksi melkein kaksinkertaisen satsin, jottei se vain vahingossakaan pääsisi loppumaan kesken; alla on mainittu minun käyttämäni määrät. Valmiista masaliisasta kokeilin ottaa kuvioita palapelimuotilla, tuli ehkä vähän epämääräisen näköisiä... : D

Pohja:

200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kuorrute:

7 dl tomusokeria
3 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
¾ dl kuumaa voisulaa
¾ dl vahvaa kuumaa kahvia

Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi seokseksi ja kaada lämpimän piirakkapohjan päälle; levittämisessä kannattaa olla ripeä, koska kuorrute alkaa jähmettyä nopeasti. Ripottele pinnalle koristeeksi kookoshiutaleita tai nonparelleja.