Enpä ole tullut aiemmin ajatelleeksi, että punajuurisalaattia voisi käyttää lämpimän ruoan valmistuksessa, mutta onneksi netti on pullollaan mainioita ideoita. Tämän helpon kiusauksen ohjeen löysin Kasvisruokaa-blogin Tikolta, joka puolestaan oli bongannut sen Vilijaanalta. Kiitos siis kummallekin hyvästä vinkistä! :-) Aura-juusto on oma lisäykseni reseptiin, joten sen voi hyvin jättää pois, jos ei pidä sinihomejuuston mausta.

951246.jpg

500 g peruna-sipulisekoitusta
400 g punajuurisalaattia
1 dl murustettua Aura-juustoa
1 tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
2 dl ruokakermaa

Voitele uunivuoka ja laita sinne peruna-sipulisekoitus, punajuurisalaatti ja juustomurut. Mausta ja sekoita huolellisesti. Kaada lopuksi päälle ruokakerma ja kypsennä kiusausta 175 asteen lämmössä noin 40 minuuttia. Tarjoile esim. makkara- tai liharuoan lisäkkeenä.

Itse olen vasta siedätyshoitovaiheessa tuon Auran suhteen, joten laitoin sitä ruokaan tällä kertaa tosi varovasti eikä se pahemmin lopputuloksessa maistunut. Teidän vähemmän ronkelien kokkaajien kannattaa siis lisätä sinihomejuustoa kiusaukseen huomattavasti ohjeessa mainittua enemmän, sillä sen maku sopii loistavasti yhteen punajuuren kanssa.