Raparperi ja kinuski ne yhteen soppii, se tuli huomattua jo alkuviikosta. Jatketaan siis edelleen samojen raaka-aineiden parissa. : ) Näiden kesäisten keksien resepti on alun perin lähtöisin Maku-lehdestä, mutta minä kiitän inspiraatiosta Herkkua & Koukkua, missä törmäsin ohjeeseen ensimmäisen kerran. Olipa kyllä kiva löytö! Kekseistä ei tullut kovinkaan kauniita, mutta sitäkin makoisampia. : P



Raparperi-kinuskikeksit

200 g voita
2 dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200 g raparperia
1 rkl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kuori raparperi tarvittaessa, pilko pieniksi paloiksi ja sekoita perunajauhot palasten joukkoon. Kääntele raparperit käsin taikinan sekaan. Pyörittele taikinasta jauhotetulla alustalla noin 30 cm:n pituinen tanko, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.

Leikkaa taikina viipaleiksi ja nosta viipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikina tulisi jakaa 20 osaan, mutta minä taisin tehdä tarkoitettua pienempiä keksejä, kun sain niitä melkeinpä kaksinkertaisen määrän! (Ja osa taikinasta meni tietysti parempiin suihin jo matkan varrella, hyvältä maistui raakanakin. : D) Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia ja jäähdytä tasaisella alustalla.  

AURINKOISTA JA LEPPOISAA JUHANNUSTA KAIKILLE!