Viime viikonlopuksi leivoin ihanaista omppupiirakkaa, joka katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Itse törmäsin tähän kivaan ohjeeseen ensimmäistä kertaa Herkkusuun blogissa, mutta alun perin se on Svenskin Ullan käsialaa - kiitoksia vain kummallekin. : ) Piirakka oli tosi makoisaa ja mehevää, eipä ole reseptiä turhaan kehuttu!

Pohja:

200 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
200 g valkosuklaa-limerahkaa (Valio)

Päälle:

2 omenaa
sokeria
kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti vispaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne taikinaan. Lisää vielä rahka ja sekoita massa tasaiseksi.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan nuolijan avulla. Kuori ja viipaloi omenat ja asettele viipaleet pohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia oman makusi mukaan. Paista uunin alatasolla 200 asteen lämmössä noin 30 minuuttia; itselläni piirakka kypsyi hieman alle puolessa tunnissa, mutta paistoaika toki vaihtelee uuneittain jonkin verran.