Selailin eilen Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjaa ja löysin tällaisen vähän erilaiselta kuulostaneen keksiohjeen, jota piti heti päästä kokeilemaan:

1 dl suolapähkinöitä
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

787648.jpg

Hienonna pähkinät esim. leikkuuveitsellä. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi ja vispaa sitten joukkoon kananmuna. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Kääntele lopuksi mukaan vielä pähkinämurska.

Kirjan mukaan taikinasta pitäisi nostaa kahden teelusikan avulla kokkareita leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja jättää keksien väliin noin 8 cm leviämisvaraa. Ensimmäisen pellillisen paistoinkin tällä tavalla, mutta päätin vaihtaa tekniikkaa, kun keksit eivät levinneetkään vaan tulivat uunista ulos samanlaisina rumina kokkareina, jollaisina ne olin leivinpaperille laittanut ;-) Lienenkö toiminut jotenkin väärin taikinaa tehdessäni...

Taikina ei pahemmin tarttunut käsiin, joten seuraavien keksierien kanssa tein siten, että taputtelin taikinasta valmiiksi litteähköjä pyörylöitä. En myöskään jättänyt niin paljon tilaa keksien väliin kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt, niin mahtui useampi kappale kerralla paistumaan. Taikinamäärästä taisi tulla yhteensä hieman alle 30 keksiä.

Paista keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi. Reunat palavat herkästi, joten ole tarkkana! Anna jäähtyä tasaisella alustalla.

Jos joku muu päättää kokeilla tätä reseptiä, niin tulkaahan ihmeessä kertomaan, miten keksitaikina teillä käyttäytyi uunissa :-)