Slurps! Tässäpä lokakuun ensimmäinen (mutta tuskin viimeinen) kaakku. Idean tähän herkulliseen juustokakkuun olen aikoinaan bongannut Sekasopan Marielta, joskin olen tehnyt alkuperäiseen reseptiin joitakin muutoksia. Alla minun versioni.

973279.jpg

Pohja:

200 g Digestive-keksejä
75 g margariinia

Murskaa keksit murusiksi ja sekoita ne sulatetun margariinin joukkoon. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Voit nostaa vuoan foliolla peitettynä jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte:

4 liivatelehteä
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
2,5 dl Flora Vispiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vatkaa Flora Vispi pehmeäksi vaahdoksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne tilkkaan (esim. 3 rkl) kiehuvan kuumaa vettä. Liruttele hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuustomassan sekaan ja sekoita samalla huolellisesti; itse käytän tässä vaiheessa yleensä sähkövatkainta, jotta kakkuun ei jäisi ikäviä liivatepaakkuja. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Kiille:

2 liivatelehteä
1 prk (425 g) säilykemangoa
½ dl sokerilientä mangopurkista

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangoviipaleet esim. sauvasekoittimella; muista säästää säilykepurkin liemestä puoli desiä liivatteiden sulattamista varten. Kuumenna neste kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Liruta liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon, sekoita hyvin ja kaada kiille kakun päälle. Nosta jälleen jääkaappiin, kunnes myös kiille on hyytynyt.

Pyöräytä veitsellä kakun reunojen ympäri ennen kuin irrotat vuoan.