Nämä pikku pallerot ovat muunnelma aiemmin tekemistäni ruohosipuli-juusto-cocktailpaloista. Pinta pääsi ruskistumaan paiston aikana hieman liikaa (juu, ei kannattaisi hölpöttää puhelimessa silloin, kun on leipomuksia uunissa), mutta onneksi maussa ei sentään ollut aistittavissa mitään kärähtäneen aromia... Tosiasiassa nämä ovat melko helppoja tehdä ja ainakin minusta oikein kivoja tarjottavia kyläilijöille. : )
Pienet ja pippuriset (12 kpl):
1 muna
½ dl kevytkermaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl (40 g) parmesaaniraastetta
10 viherpippuria murskattuna
1 tl valkosipuli-pippurisekoitusta
ripaus suolaa
Vatkaa kananmunan rakenne rikki kulhossa. Mittaa joukkoon kerma, juokseva margariini sekä jauhojen ja leivinjauheen seos ja sekoita tasaiseksi. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet.
Voitele minimuffinssipellin koloset kevyesti ja jaa taikina niihin pikkulusikan avulla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12-14 minuuttia. Kumoa cocktailpalat vuoasta, kun ne ovat hieman jäähtyneet.
Koristelutahna:
½ dl kuohukermaa
75 g mustapippurituorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto huolellisesti sen joukkoon. Pursota tahnasta pienet ruusukkeet jäähtyneiden cocktailpalojen päälle.
Kommentit