Palmusunnuntain kunniaksi vaihdoin pääsiäisvaihteelle ja leipaisin mämmillä maustettuja muffineita. Ohjeen otin talteen jo joskus kuukausia sitten mämmiä tehtailevan Kymppi-Maukkaat Oy:n sivuilta ja nyt pääsin pitkän odotuksen jälkeen sitä testailemaan, kun koitti vihdoin oikea aika vuodesta... Sen verran muokkasin alkuperäistä reseptiä, että käytin taikinaan kaksi kananmunaa yhden sijasta.

1381232.jpg

Mämmimuffinit (12 kpl)

50 g margariinia
1½ dl sokeria
2 munaa
1½ dl mämmiä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Sulata margariini ja jätä se jäähtymään. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi, sekoita sitten joukkoon mämmi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos sekä kerma taikinaan. Kaada mukaan vielä sula margariini ja sekoita massa tasaiseksi.

Täytä muffinssipellin koloset paperisilla vuoilla ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 200 asteen lämmössä uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit esim. sokerikuorrutteella ja pääsiäisnameilla.

Muffineiden makua en pysty itse kommentoimaan (kiitos sitkeän flunssan), mutta hyvin nuo ainakin näyttivät muille kahvipöydässä istuneille kelpaavan :-)