Jääkaapissa nökötti avattu rasia maustettua tuorejuustoa, joka piti saada käytettyä johonkin, joten päätin sujauttaa loput juustot lihapullataikinaan. Kokeilu oli mielestäni onnistunut: palleroista tuli mukavan pehmoisia ja tietysti juusto antoi myös lisämakua. Muilta osin tässä ohjeessa ei sitten olekaan mitään ihmeellistä, ihan peruspyörykkäreseptistä on kyse. Maustamisessakin livahdin tällä kertaa siitä, missä aita näytti matalimmalta, ja käytin valmiiksi maustettuja korppujauhoja - ah, kuinka vaivatonta...

1344344.jpg

Tuorejuustolihapullat

1 dl maustettuja korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 sipuli
100 g kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa
400 g jauhelihaa

Mittaa korppujauhot ja ruokakerma kulhoon, sekoita joukkoon kananmuna. Jätä seos turpoamaan noin kymmeneksi minuutiksi. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla tilkassa öljyä. Yhdistä korppujauhomassaan tuorejuusto ja sekoita huolellisesti. Lisää vielä jauheliha ja sipuli.

Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin palleroita ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Olin muuten alun perin tekemässä fetalihapullia, mutta feta muistui mieleen vasta, kun olin tyrkännyt pallerot uuniin paistumaan. Kyllä voi ihminen olla hajamielinen... :-) Feta päätyi siis tarjottavaksi sellaisenaan, lisäksi lautaselle kauhottiin pinaattipastaa, tammenlehtisalaattia ja cashew-pähkinöitä.