Tähän vuoden ensimmäiseen (!) leipomukseen otin mallia Kirsiltä ja Nasuttajalta, kiitokset kummallekin! :-) Torttu kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä maku paranee, jos malttaa antaa herkun vetäytyä jääkaapissa yön yli.

1258010.jpg

Pohja:

100 g margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl sokeria
½ dl kevytkermaa

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri pehmeän margariinin joukkoon. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taputtele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteen lämmössä noin 20 minuuttia ja jätä sitten jäähtymään. Tarvittaessa voit kostuttaa pohjaa esim. maidolla.

Täyte:

2½ dl Flora Vispiä
150 g ranskankermaa
¾ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

mustikoita
vadelmia
vettä
hyytelösokeria

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon ranskankerma ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle, ripottele pinnalle runsaasti marjoja. Valmista lopuksi hyytelösokerista kiille tortun päälle sokeripakkauksen ohjeen mukaan ja nosta sitten torttu jääkaappiin hyytymään.

Canelian keittiössä harrastetaan suorastaan eläimellisen tarkkaa laadunvalvontaa:

1258036.jpg