lauantai, 24. maaliskuu 2012
Omenapiirakka mikrossa
Taikina:
1 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl soodaa
Päälle:
1-2 hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
sokeria
kanelia
Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri ja kananmuna. Kaada joukkoon juokseva (tai sulatettu ja jäähtynyt) margariini. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi ja levitä voideltuun, mikron kestävään piirakkavuokaan. Oma pikkuvuokani on halkaisijaltaan noin 22 cm; taikinaa oli siihen juuri sopiva määrä ja vuoka mahtui hyvin pyörimään pikkuisessa mikrossamme.
Leikkaa kuoritut omenat viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista piirakkaa mikrossa täydellä teholla noin 6-9 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä ja herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Kommentit