Köh-köh, kevätflunssaa ilmassa! Keittiöpuuhiin tuli viikon mittainen luova tauko, kun kotiuduin ulkomailta matkakuumeen, yskän, nuhan ja migreenin kanssa. Sitkeä köhä on taudista vielä jäljellä, mutta maku- ja hajuaisti ovat sentään suvainneet palata, joten omaan kahvipöytään voin jo herkkuja leivoskella. : ) Ennen reissua lupailin laittaa blogiin seuraavaksi pari helppoakin helpompaa reseptiä, ja tässäpä nyt yksi sellainen: mikroaaltouunissa kypsennettävä omppupiirakka! Taikinan pyöräyttää yhdessä hujauksessa ja kun ei uunin lämpeämistäkään tarvitse odotella, niin tämä on todella kätevä ohje vaikkapa yllätysvieraiden varalle. Ideasta iso kiitos Minnalle, jonka blogista reseptin löysin. : )



Taikina:

1 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
1 muna
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl soodaa

Päälle:

1-2 hapahkoa omenaa (esim. Granny Smith)
sokeria
kanelia

Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri ja kananmuna. Kaada joukkoon juokseva (tai sulatettu ja jäähtynyt) margariini. Yhdistä vehnäjauhot ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi ja levitä voideltuun, mikron kestävään piirakkavuokaan. Oma pikkuvuokani on halkaisijaltaan noin 22 cm; taikinaa oli siihen juuri sopiva määrä ja vuoka mahtui hyvin pyörimään pikkuisessa mikrossamme.

Leikkaa kuoritut omenat viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista piirakkaa mikrossa täydellä teholla noin 6-9 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä ja herkuttele vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.