sunnuntai, 11. tammikuu 2009
Luumuinen juustokakku
Pohja:
16 kpl Digestive-keksejä
2 tl kanelia
½ dl vahvaa kahvia
50 g voita
Hienonna keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon kaneli, kahvi ja sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl Flora Vispiä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl luumumarmeladia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl neilikkaa
½ dl appelsiinimehua
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, luumumarmeladi, sokerit ja neilikka.
Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon, sekoita samalla huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä yön yli ja koristele ennen tarjoilua esimerkiksi hasselpähkinärouheella.
Kommentit