Ja Daim-linjalla jatketaan, valitettavasti taas muutaman viikon bloggailutauon jälkeen... Idean tähän kakkuun sain alun perin Hellapoliisin luomuksesta, mutta niinhän se resepti taas otti ja muuttui matkan varrella :-) Sokerihampaan kolotuksen saa tällä herkulla varmasti poistettua pitkäksi aikaa, sillä kaakusta tuli todella makeaa.

1686863.jpg

Pohja:

250-300 g tummia täytekeksejä (esim. Pirkan Daniela)
75 g margariinia

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa ja sekoita muruset sulatetun rasvan joukkoon. Peitä irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte:

130 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2½ dl Flora Vispiä
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
vajaa ½ dl Baileysiä
1 pussi (100 g) Daim-rakeita

Taittele valkosuklaa paloiksi ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vatkaa Flora Vispi löysähköksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota lehdet kiehuvan kuumaan Baileys-tilkkaan. (Voit hyvin korvata kermaliköörin jollakin muulla nesteellä, jos haluat tehdä kaakusta holittoman.) Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja liruta se sitten ohuena nauhana tuorejuustovaahdon sekaan; sekoita samalla voimakkaasti. Kääntele joukkoon vielä Daim-rakeet ja kaada sitten täyte vuokaan keksipohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.

Koristele kakku ennen tarjoilua mielesi mukaan. Itse käytin tällä kertaa Daim-rakeita ja valkosuklaakiehkuroita, "suklaata ei koskaan voi olla liikaa tai siis tarpeeksi" -periaatteen mukaisesti ;-)