"Syökää kanaa! Syökää kanaa!" huusi vaativa ääni päässäni, joten pitkästä aikaa tuli tehtyä ihan kunnon ruokaa. Kuvan alta löytyy jos ei nyt aivan sataprosenttisen tarkka niin ainakin summittainen ohje tämän herkkuannoksen laatimiseen: kokkailun tiimellyksessä en huomannut katsoa kellosta kypsennykseen käyttämiäni aikoja, ja ainesten tarkat määrätkin pääsivät livahtamaan pois muistin lokeroista, kun en tullut ihan heti kirjoittaneeksi niitä blogiin ylös. Sama pää kesät talvet, oi ja voi...

Ohjeiden määristä tulee purtavaa kahdelle, jos pöydän ääressä on nälkäisiä pikku porsaita; muussa tapauksessa ruoka riittänee kolmelle :-)

1302038.jpg

Broilerit

Nosta maustamattomat broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Asettele fileet uunivuokaan, sivele niiden pintaan öljyä ja broilerimaustetta ja ripottele lopuksi päälle hieman rakuunaa. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää.

Keltainen riisi

½ sipuli
öljyä
2 dl basmatiriisiä
1 tl kurkumaa
5½ dl vettä
½ kasvisliemikuutio

Silppua sipuli pieneksi. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja kuullota siinä hetken aikaa riisin, sipulin ja kurkuman sekoitusta. Lisää vesi ja liemikuutio. Keittele, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi on kypsää.

Siideridippi

1 prk (150 g) ranskankermaa
¾ dl makeaa siideriä
1 rkl hunajaa
2 tl rakuunaa
ripaus valkosipuli-pippurisekoitusta
ripaus suolaa

Vatkaa ranskankerma ja siideri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää hunaja ja muut mausteet.