Nyt se on sitten syksy virallisesti saapunut, pian on kesästä enää mukavat muistot jäljellä. Toivottavasti luvassa on tällä kertaa roppakaupalla kauniin kuulaita syyspäiviä, auringonpaistetta ja upeita ruskan värejä eikä vain sitä tympeää monen kuukauden tauotonta vesisadetta... Tosin vähän synkeämpikin päivä piristyy kummasti, kun kattaa pöytään kunnon herkkuja; esimerkiksi nämä uljaat Lapin ritarit voivat pelastaa neidon jos toisenkin orastavan syysapatian kynsistä. : ) Idean tähän köyhien ritareiden muunnelmaan nappasin taannoin talteen Maku-lehden reseptiarkistosta.

Lapin ritarit

300 g leipäjuustoa
voita
1½ dl appelsiinitäysmehua
4-8 viipaletta pullaa
lakkoja tai lakkahilloa

Leikkaa leipäjuusto haluamasi kokoisiksi annospaloiksi, neljään tai useampaan osaan. Sulata pannulla noin puolitoista ruokalusikallista voita ja mittaa joukkoon appelsiinimehu. Paista leipäjuustoa, kunnes se on sopivasti pehmennyt. Ruskista pullaviipaleet kevyesti toisella pannulla nokareessa voita.

Kokoa ritarit nostamalla kullekin pullaviipaleelle pala leipäjuustoa. Lusikoi päälle paistolientä ja kruunaa jälkkäri lakoilla ja/tai lakkahillolla.