Tässäpä jälkkäri, jonka ehtii kiireinenkin kokkaaja varmasti loihtia. Aktiivinen valmistusaika on muutama minuutti - ja lisäksi puuha on ihan mahdottoman helppoa, kun ei edes tarvitse perunajauhojen kanssa touhuta niin kuin yleensä kiisseliä tehdessä. Innostuin nyt testailemaan noita Pirkan valmissosepötkylöitä, joten tämäkin resepti on lähtöisin K-koekeittiöstä.
Lumisen arkipäivän ruokalistalla tarjolla siis: aavistus kesää talven keskelle eli raparperia ja mansikoita, olkaapa hyvät. Vielä herkumpaa kiisseli olisi epäilemättä ollut vaniljaisen kermavaahdon kera nautittuna, mutta hyvin maistui ilman lisukkeitakin. :-) Olispa jo kesä...
Raparperi-mansikkakiisseli (4 annosta)
1 pkt (350 g) raparperisosetta
n. 2 dl vettä
250 g (5 dl) pakastemansikoita
Kiehauta raparperisose ja vesi kattilassa ja kaada sitten tarjoilukulhoon jäisten mansikoiden päälle. Tarjoile, kun kiisseli on jäähtynyt ja marjat ovat sulaneet.
Kommentit